InnerChoice e-zine!Ervaar meer harmonie en minder pijn.


Shiatsu stimuleert de grootste genezende kracht die in ieder mens verborgen is: uw eigen natuurlijke, zelfgenezende vermogen.

Op deze pagina vindt u voorbeelden van klachten die met Shiatsu behandeld worden, mijn kwalificaties en specialisaties, een beschrijving van een Shiatsu-sessie, de prijzen en ook een overzicht van verzekeraars die mijn behandelingen vergoeden.

Shiatsu is geschikt voor iedereen die een blijvende verbetering van lichamelijke of emotionele klachten wenst en een behandeling zoekt die in harmonie is met zijn of haar diepste wezen.

Hieronder geef ik enkele voorbeelden van klachten die met Shiatsu verholpen kunnen worden. Deze voorbeelden zijn bedoeld om een algemeen beeld te schetsen van wat Shiatsu inhoudt. Ieder mens is uniek en heeft een individuele benadering nodig.

 • Steeds terugkerende rugpijn. Heel vaak is rugpijn het gevolg van orgaanverstoringen. Shiatsu kan zowel de pijnlijke rug behandelen, maar ook op het niveau van het verstoorde orgaan inwerken. Er wordt dus op verschillende niveaus gewerkt, waardoor de pijn volledig kan worden verholpen.

 • Blokkerende emoties, zoals angst, boosheid of verdriet. Onze organen kunnen emoties opslaan. Door deze emotionele energie los te laten, kunnen de emoties die u eerder belemmerden geïntegreerd worden. Dit stelt u in staat om vanuit meer innerlijke rust en vrijheid aan het leven deel te nemen.

 • Andere klachten die met Shiatsu behandeld kunnen worden:

 • Slaapproblemen, vermoeidheid.

 • Onrust, concentratieproblemen.
 • Hormonale klachten en menstruatieklachten.
 • Nekpijn.
 • Klachten aan schouders, knieën en gewrichten.
 • Hoofdpijn of migraine.
 • Spijsverteringsklachten.
 • Problemen met de bloedcirculatie.
 • ADHD.
 • Post-operatieve klachten.
 • Stress.
 • RSI en andere werkgerelateerde klachten.
 • Contactverlies met het eigen lichaam en de eigen emoties.
 • Relatieproblemen.
 • Hulp bij psychose (mits eveneens onder professionele psychologische begeleiding).
 • Ondersteuning van de eigen persoonlijke ontwikkeling.


Shiatsu-therapie is een goede complementaire therapie, maar is geen vervanging van een reguliere geneeskundige behandeling.

Mijn behandelingen winnen aan kracht en flexibiliteit doordat ik intuïtieve en rationele kennis tijdens mijn behandelingen combineer:

Tijdens het beeldhouwen heb ik intuïtief de zelfhelende kracht ontdekt die we allemaal in ons dragen. Vormen inspireren en verwonderen me enorm. Vormen van over de hele wereld en van alle mogelijke tijdvakken. Door de diversiteit aan vormen kreeg ik intuïtief voeling met een kern in mijzelf, die juist niet afhankelijk is van vorm en die we als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben. Deze kern is onze innerlijke bron van zelfgenezing.

Ik heb mijn waarneming dusdanig kunnen ontwikkelen en verfijnen, dat ik de subtiele krachten achter de symptomen kan waarnemen. Zo kan ik een nauwkeurige diagnose stellen, waardoor ik efficiënter werk en meer diepgang kan bereiken. Al heel vroeg kon ik energie voelen. Ik begreep alleen niet wat het precies was. Vanuit die fascinatie ben ik gaan beeldhouwen, maar kwam uiteindelijk tot de ontdekking dat dat niet toereikend was. Op heilige plaatsen heb ik verschillende energieworkshops gevolgd en daarnaast ben ik Tai-Chi, Chi-Kong en Aikido gaan beoefenen. Dit om de ervaring en kennis te blijven verdiepen van wat ik achter de vorm waarneem.

Door mijn Shiatsu-opleiding leerde ik eindelijk het energiesysteem van het menselijk lichaam kennen en kreeg ik ook toegang tot de wijsheid waar die kennis uit voortkwam. Daarnaast begon ik met Zen-meditatie, om mijn innerlijke reis meer verdieping en structuur te geven.

Tegelijkertijd wilde ik dit proces aanvullen door mijn algemene wetenschappelijke kennis te verbreden, met name door meer kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie.

In mijn behandelingen integreer ik de Oosterse energetische kennis in onze Westerse mentaliteit. Ik verdiep me al jaren in de Westerse spiritualiteit. Dit verbreedt mijn behandelingskader en maakt het tegelijkertijd ook rationeler. Binnen dit kader zijn alle problemen en pijn potentiële mogelijkheden voor groei, als ze maar op de juiste manier waargenomen en geïnterpreteerd worden.

In 2004 ben ik mijn eigen Shiatsu-praktijk begonnen en sindsdien heb ik de meest uiteenlopende klachten mogen behandelen. Of het nu om puur emotioneel of juist energetisch lichaamswerk gaat, ik blijf als therapeut met dezelfde verwondering mijn cliënten ontmoeten, en me met evenveel plezier ontwikkelen.

U kunt van Shiatsu-therapie duidelijke resultaten verwachten, bijvoorbeeld:

 • Uw pijn zal verdwenen of aanzienlijk verminderd zijn. Uw conditie is verbeterd, u bent minder stijf en kunt zich vrijer bewegen.

 • U neemt minder vaak medicijnen, omdat u zich van binnenuit sterker voelt. Wel is het belangrijk dat u geen medische behandeling onderbreekt of vervangt met Shiatsu-therapie. Shiatsu is een uitstekende aanvulling op de reguliere Westerse geneeskunde, maar geen vervanging. Indien u echt voelt dat u minder of geen medicijnen meer nodig heeft, overleg dan met uw arts om de dosis te verlagen of af te bouwen.

 • U weet moeilijke emoties beter te hanteren. U heeft ervaren dat het proces van emotionele integratie een ontdekkingsreis is die nieuwe, nog niet eerder ontdekte vermogens in u blootlegt. Dit geeft u het vertrouwen dat u dit proces eigenhandig kunt voortzetten.

 • U voelt zich fitter en energieker. U ervaart meer heelheid, meer verbondenheid en harmonie met uzelf en met de wereld.


De behandeling:

Bij een Shiatsu-behandeling ligt u gekleed op een futon (Japanse katoenen matras). Het is aan te raden om gemakkelijke (katoenen) kleding mee te nemen, voor het beste effect. Neem bij voorkeur ruimvallende kleding mee, het liefst van katoen, met lange mouwen en warme sokken. Het is goed om veel water te drinken na een sessie.

De zorgzame, subtiele aanraking van Shiatsu nodigt u uit om dieper gelegen gevoelens en gewaarwordingen te ervaren. Een behandeling voltrekt zich in stilte, in een intensiteit van geconcentreerde aandacht. Hierdoor kunt u zich diep ontspannen en wordt de weg vrij gemaakt voor werkelijke genezing.

Wanneer blokkades gaan doorstromen, kunnen er emoties naar de oppervlakte komen. Deze emoties worden onvoorwaardelijk en respectvol ontvangen, zodat u ze kunt integreren. U zult zich vrijer voelen en meer ruimte en vreugde in uw leven ervaren.

Tijdens een sessie wordt de energiedoorstroming hersteld. U voelt de vitale energie weer vrij circuleren, maar let op: soms kunnen de klachten eerst erger worden, alvorens ze verminderen. Want wat eerder verstijfd en gevoelloos was komt weer tot leven! Het is net als met bevroren vingers: in de warmte worden ze felrood en gaan ze pijn doen, omdat het bloed weer gaat stromen en de handen weer van binnenuit opgewarmd worden. Dit is een onderdeel van het genezingsproces.

Shiatsu is geworteld in de traditionele Chinese geneeswijze. Wilt u meer over de basisprincipes weten, klik dan hier.


De voordelen van Shiatsu-therapie:

Shiatsu behandelt uw klachten zo dicht mogelijk bij de wortel, waardoor een blijvende verbetering mogelijk wordt.

U begrijpt wat uw pijn en klachten u vertellen. Het contact met uzelf is verbeterd, waardoor u opener en meer ontspannen in de wereld staat. U heeft gewoon weer meer plezier in het leven! Ik zal niet beweren dat ik alles voor u op kan lossen of u helemaal beter zal maken, maar ik kan absoluut bijdragen aan een verbetering van uw klachten. Doordat u weer momenten van welzijn, ontspanning en innerlijke rust ervaart, durft u weer langzaamaan op uw innerlijk kompas te gaan varen. Dat geeft vertrouwen.


Garantie:

Indien u niet tevreden bent over de eerste sessie, betaal ik u de volledige sessiekosten terug. Deze garantie geldt tot één week na de sessie. U heeft dus de gelegenheid de behandeling te laten bezinken en daar uw keuze op te baseren.

Tarieven:

 • Eerste sessie: 60,00 euro voor 1 ½ uur.

Vervolgens:

 • 75,00 euro voor 1 ½ uur.

Annulering:

U kunt tot 24 uur van tevoren een afspraak kosteloos annuleren. Bij niet tijdig annuleren worden de volledige kosten van een sessie in rekening gebracht.


Contact:

U heeft nu beter een idee kunnen krijgen van wat Shiatsu-therapie voor u kan betekenen. Wilt u een afspraak maken, of heeft u misschien nog vragen? Klik dan hier.


Vergoedingen/verzekeringen.

Shiatsu wordt alleen vergoed in een aanvullend pakket. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden Shiatsu. Het is aan te raden contact op te nemen met uw verzekeraar om de exacte details over vergoedingen van mijn behandelingen te weten te komen. Vermeld daarbij dat ik een geregistreerde Iokai Shiatsu-therapeut ben.

 • Lid van de V.I.S. (Vereniging voor Iokai Shiatsu therapeuten).

 • Mijn registratienummer bij de SRBAG (Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg): 162558.


In 2012 passen veel verzekeringsmaatschappijen hun vergoedingenbeleid aan. De algemene tendens is dat alternatieve geneeswijzen steeds minder vergoed worden, of zelfs uit pakketten verdwijnen.


Om deze veranderingen voor u inzichtelijk te maken en om u te helpen een goed gefundeerde keuze te maken, vindt u hieronder een link naar een vergoedingentabel van een groot aantal verzekeringsmaatschappijen. De tabel biedt een overzicht van de vergoedingen bij een “totaal alternatief pakket” en vergoedingen voor “chiropractor, acupunctuur, niet-psychologische hulp, brillen en contactlenzen, fysiotherapie en overigen”.


Bij elke zorgverzekeraar zijn de vergoedingen van 3 soorten aanvullende pakketten beschreven: basis aanvullend, top aanvullend en gemiddeld aanvullend.

De bedragen gelden voor een persoon van 40 jaar. Sommige verzekeraars hanteren leeftijdsgebonden premies, maar dat is niet in deze lijst opgenome

Deze lijst bevat nuttige informatie en kan als leidraad dienen om een passende keuze te maken of uw huidige zorgverzekering te heroverwegen. Het overzicht geeft u geen advies over uw keuze.

Om het vergoedingenoverzicht 2013 te openen, klik hier.

Andere heel goede site die vererelijk de zorgverzekeraar:
http://www.zorgverzekeringwijzer.nl/welkom/

Als u een afspraak wilt maken, of vragen heeft, klik dan hier. 

 

 

Voor wie? Mijn werkwijze Contact

 

 

 

 


Mijn lijf voelt heel anders na de behandeling van gister. De vermoeidheid kwam eruit ik heb heerlijk diep geslapen. Mijn nekpijn is al een stuk minder, ik vind het toch telkens weer een wonder!

Bedankt weer, je bent mijn batterij oplader in deze hectische tijd!
Corine

. Er is een sfeer bij je die me goed doet.
Dat merk ik iedere keer weer als je opendoet en als ik boven kom. Ik word meteen rustig en voel me welkom.

De sessies waren geweldig. De kleuren, de tintelingen, het geluksgevoel als ik merk dat de kleuren er aan komen, de rust, je manier van aanraken, de geur. Ik heb iedere keer weer het gevoel dat ik heel dicht bij me zelf kom. En dat vind ik fijn.
Laura Rose

Shiatsu heeft mij enorm geholpen tijdens mijn zwangerschap. In de eerste maanden had ik erg last van vermoeidheid en had weinig energie. Al na de eerste Shiatsu behandeling voelde ik me gelijk beter. Ik kreeg meteen weer energie en kon weer veel meer doen op een dag. Ongelooflijk wat er gebeurt tijdens een behandeling. Daarnaast krijg ik goede tips hoe ik positiever kan denken en minder angst heb voor de bevalling. Ik voel me hierdoor veel zekerder en kijk tot nu toe terug op een fijne zwangerschap. Zonder Shiatsu was dit waarschijnlijk niet zo goed gegaan.
Merel Lens

 

Wat mij aanspreekt in de werkwijze van Christoph is de natuurlijke manier waarop hij je als een heel mens behandelt.

Letterlijk. Want hij neemt je lichaam onder zijn handen en voelt waar het ondersteuning nodig heeft. Soms door zachte druk,

soms door vloeiende bewegingen. Van top tot teen.

De aanleiding om naar Christoph te gaan, was dat ik graag ondersteuning wilde om vastgezette spanning te kunnen loslaten. 

Niet omdat ik vastzat, maar om te voorkomen dat ik echt vast zou gaan zitten.

Zijn behandelingen hebben mij bewuster gemaakt van wat ik voel in mijn lichaam en daar ook bij stil te staan, zonder dit gevoel van betekenissen te voorzien. Voelen wat er is. Niet meer en niet minder. En dat is al heel wat.

Door hier bewust van te zijn komt er ruimte om, ondersteund door Christoph, spanningen en blokkades in mijn lichaam los te laten en de ontspanning toe te laten.
Judith

' Ik ben bij Christophe terecht gekomen vanwege interesse in shiatsu, en ik eigenlijk alleen maar ervaring had met acupunctuur
De energie van Christophe is te gek, en ik vind hem een zeer spiritueel persoon. Dat geeft wat extra's aan de massage. Het kan erg confronterend zijn maar at the end voel je je een stuk rustiger en voel je je veel meer in balans met lichaam en geest. Hij weet al je problemen zo te bespeuren en na een aantal sessies voelde ik me zoveel lekkerder.
Maar ook als je nergens last van hebt is het een zeer geschikte om jezelf te trakteren op een shiatsu massage. Daarna voel je je weer lekker in je lijf zitten.
Dank!'
Sanne Mehagnoul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangesloten aan :

V.I.S
(Vereniging Iokai Shiatsu therapeut)
  www.iokai-shiatsu.org ::